Stålanden

 

Følgende tekst har vi lånt fra wikipedia.org.

 

Efter at Stålanden i starten af 1990'erne ikke var benyttet så meget af historieskriverne, forsvandt han næsten ud af Disney-universet, indtil 1996 hvor en ny serie, Stålanden på nye eventyr, startede med Stålanden i hovedrollen (umiddelbart inspireret af Marvel universet). Denne relancering af Stålanden gav karakteren det ekstra, der skulle til for at få et godt comeback.

I modsætning til størstedelen af Anders And tegneserier har denne serie en sammenhængende kontinuitet. I serien optræder kun sjældent de andre figurer fra de normale Anders And tegneserier, oftest er det kun en kort birolle eller en reference, men til gengæld er en mængde nye figurer kommet til.

Serien starter med at Anders And er ansat som vicevært i Ducklair Tower, et højhus bygget af mangemilliardæren Everett Ducklair, en fremragende videnskabsmand og opfinder, som forlod Andeby og drog til et tibetansk kloster, Dhasam-Bul. Anders finder Globus, en kunstig intelligens skabt af Ducklair, samt Ducklair's arsenal af våben og opfindelser. Dette bliver starten på Anders' liv som Stålanden. En mængde temaer var ofte i centrum for historierne, bl.a. tidsrejser og Tidspolitiets kamp med tidspiraterne fra Organisationen, invasion fra rummet af de magtsyge evronianere, Stålandens samarbejde med FBI og meget mere.

Serien fik en fornyelse i 2001, hvilket ændrede markant på historierne. Everett Ducklair vender tilbage, slukker Globus, smider Stålanden ud af Ducklair Tower og genopretter sit gamle imperium. Undervejs bliver Ducklair's to døtre afsløret. De hader begge Everett af grunde der ikke bliver afsløret til fulde, selvom det bliver antydet at Everett skilte sig af med deres mor på en eller anden måde. Denne fornyelse holdt 18 numre før serien blev afsluttet, dog uden at historierne fik en slutning.

Der er ingen produkter i denne kategori.
Powered by ShoppinNet.com AND viirk.dk